У Маріуполі окупанти поновили ексгумацію тіл загиблих, але самотужки ховати людей не дозволяють

Дата: 06 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни поновили ексгумацію тіл загиблих. Перепоховання до братської могили відбувається без попередньої спроби ідентифікації людей.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Одна з перших братських могил у Маріуполі, 10 березня 2022 року. Фото: 0629.com.ua

“Після нашої публікації про трупи на вулиці Лівобережжя окупанти терміново поновили ексгумацію. Основна частина по бул. Меотиди. З кожного подвір’я – 10-15 могил. Одразу на Старий Крим в братську могилу. Без попередньої спроби ідентифікації”, – констатував він.

Андрющенко також додав, що стосовно могил вже достеменно відомо, що номери на табличках на кладовищі – це не порядковий номер трупа для обліку.

“Це – номер протоколу огляду прокуратури так званої ДНР. Тобто під кожним номером не один, а декілька трупів. Навіть через місяці реальний розмах трагедії Маріуполя вражає, а реальну кількість загиблих страшно уявити”, – наголосив радник мера.

Більш того, окупанти забороняють поховання вбитих ними ж людей. У кожному дворі поставили свого наглядача, який не дає можливості маріупольцям віддати землі своїх померлих рідних або знайомих. Навіщо проводиться ексгумація та куди потім будуть направлені тіла, – невідомо.

Враховуючи, що українська розвідка зафіксувала у Маріуполі 13 мобільних крематоріїв, можливо допустити, що російські окупаційні війська намагаються всіма способами замести сліди своїх воєнних злочинів у місті, зазначає міськрада.

Нагадаємо, у червні Андрющенко повідомляв, про те, що у тимчасово окупованому Маріуполі починає з’являтися дедалі більше імпровізованих кладовищ, де містяни ховають рідних, загиблих унаслідок російських обстрілів. Поховання за правилами окупаційної адміністрації коштує занадто дорого. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter