У Польщі заарештували фігуранта справи про вбивство нідерландського журналіста Пітера де Вріса

Дата: 27 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Польські правоохоронці заарештували 30-річного чоловіка, підозрюваного в причетності до вбивства відомого нідерландського журналіста-розслідувача Пітера де Вріса в липні 2021 року.

Про це повідомило видання Associated Press із посиланням на прокуратуру Нідерландів.

Пітер де Вріс. Джерело: AP Photo Peter Dejong

Так, прокуратура повідомила, що поляка затримали за підозрою в сприянні в підготовці нападу. Під час убивства медійника він, як вважають правоохоронці, мешкав у нідерландському місті Роттердам.

Особу підозрюваного не розголошують відповідно до правил конфіденційності. Нідерланди вимагали його передання своїм правоохоронцям.

Раніше місцева прокуратура повідомляла, що в нідерландській колонії Кюрасао в Карибському морі 4 липня 2022 року затримали 27-річного чоловіка, в Іспанії – 26-річного підозрюваного. Обидва – громадяни Нідерландів і будуть екстрадовані до країни для суду.

Імен затриманих прокуратура не називає, як і не уточнює їхньої ймовірної ролі в убивстві медійника.

Ще для двох підозрюваних – імовірного кілера та водія авто, на якому він утік, – обвинувачення вимагає довічного ув’язнення.

Нагадаємо, що Пітера де Вріса, який писав про злочинний світ, розстріляли 6 липня 2021 року в центрі Амстердама. За декілька днів він помер від отриманих поранень.

Через декілька годин поліція арештувала підозрюваних: 21-річного голландця Делано Дж. та 35-річного поляка Каміля І., водія, який нібито допоміг йому залишити місце вбивства. 

У жовтні того ж року розпочалося слухання щодо двох обвинувачених у вбивстві.

До вбивства поліція надавала де Врісу охорону, оскільки тому погрожували через участь у справах проти відомих нідерландських злочинців, а також через те, що він виступав радником важливих свідків у суді.

Де Вріс часто брав участь у телепрограмах і ставав автором гучних розслідувань. Зокрема, писав про викрадення 1983 року тогочасного очільника пивного концерну Heineken Фредді Гайнекена. У 2013 році одного з учасників цього викрадення Віллема Голлеедера засудили за те, що він погрожував Врісу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter