У Нідерландах вимагають довічного ув’язнення для підозрюваних у вбивстві журналіста Пітера де Вріса

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Прокуратура Нідерландів вимагає довічного ув’язнення для двох чоловіків, підозрюваних у вбивстві журналіста-розслідувача Пітера де Вріса 2021 року.

Про 7 червня повідомили на сайті видання NOS.

Пітер де Вріс. Джерело: talasole.blogspot.com

На переконання слідчих прокуратури, вплив таких замовних убивств на суспільство стає “дедалі більшим і більшим”.

“Здається, настала критична мить. Тривале, але тимчасове ув’язнення не сприяло змінам”, – заявили обвинувачувачі на суді.

На засіданні також виступали син і донька вбитого медійника, що говорили про досягнення свого батька й виховання, яке вони отримали.

Нагадаємо, що Пітера де Вріса, який писав про злочинний світ, розстріляли 6 липня 2021 року в центрі Амстердама.

Через декілька годин поліція арештувала підозрюваних: 21-річного голландця Делано Дж. та 35-річного поляка Каміля І., водія, який нібито допоміг йому залишити місце вбивства. 

У жовтні того ж року розпочалося слухання щодо двох обвинувачених у його вбивстві.

До вбивства поліція надавала де Врісу охорону, оскільки тому погрожували через участь у справах проти відомих нідерландських злочинців, а також через те, що він виступав радником важливих свідків у суді.

Де Вріс часто брав участь у телепрограмах і ставав автором гучних розслідувань. Зокрема, писав про викрадення 1983 року тогочасного очільника пивного концерну Heineken Фредді Гайнекена. У 2013 році одного з учасників цього викрадення Віллема Голлеедера засудили за те, що він погрожував Врісу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter