У політв’язня Османа Сейтумерова загострився гастрит у російській в’язниці

Дата: 15 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Фігуранту так званої третьої Бахчисарайської групи “Хізб ут-Тахрір”, політв’язню Осману Сейтумерову викликали швидку у в’язницю у Владимирі (Росія) через загострення гастриту.

Про це повідомила “Кримській солідарності” його мати Ліля Сейтумерова, яка отримала таку інформацію від адвоката бранця.

Осман Сейтумеров. Джерело: “Кримська солідарність

Чоловікові стало погано посеред ночі. Медики, які приїхали на виклик, призначили йому ліки, і зараз він почувається краще, сказала Ліля.

Водночас вона пояснила, що син утримується в дуже суворих умовах: камера має розмір близько 5 на 4 метри, там перебуває п’ять ув’язнених, гарячої води немає. Шість днів на тиждень Осман працює у цеху.

Нагадаємо, що 11 березня 2020 року в Бахчисараї в межах так званої справи “Хізб ут-Тахрір” пройшли обшуки в будинках кримських татар – Амета Сулейманова, братів Сейтумера та Османа Сейтумерових та їхнього дядька Рустема Сеїтмеметова.

У жовтні 2021 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Сейтумера Сейтумерова, Османа Сейтумерова, Рустема Сеїтмеметова та Амета Сулейманова до 17, 14, 13 та 12 років позбавлення волі відповідно. Вони відбувають строки в колоніях суворого режиму.

Ісламська політична партія “Хізб ут-Тахрір” заборонена в Росії з 2003 року. Натомість на території України та більшості країн світу вона діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter