У перший день “всеосяжної тиші” на Донбасі зафіксували більше сотні порушень

Дата: 29 Липня 2020
A+ A- Підписатися

27 липня, у день початку режиму повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі, спостерігачі ОБСЄ зафіксували 111 порушень режиму “тиші”. 

Про це повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ.

Всі порушення, до яких віднесли 21 вибух, зафіксували на території Донецької області. Безпілотник ОБСЄ також зафіксував присутність у вечірній та нічний час людей на території розведення поблизу Станиці Луганської, Золотого та Петрівського. 

“Місія зафіксувала 22 одиниці озброєння, що розміщені в порушення ліній відведення. З них всі, крім однієї, зафіксовані на аеродромі в непідконтрольному уряду Переможному Луганській області”, – повідомили спостерігачі. 

Нагадаємо, що 23 липня під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи за участю України, Росії та представників ОБСЄ домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню. Такий крок у Офісі президента Зеленського назвали “проривом”. 

Для посилення режиму припинення вогню на Донбасі, зокрема вводять: 

  • заборону на наступальні і розвідувально-диверсійні дії, а також заборону на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін;
  • заборону на застосування вогню, включаючи снайперський;
  • заборону на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та на їхніх околицях, в першу чергу на об’єктах цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та приміщення, відкриті для громадськості.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter