У парламенті працюють над легалізацією медичного канабісу

Дата: 10 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді група депутатів почала працювати над розробленням законопроєкту про легалізацію медичного канабісу в Україні.

Про це сказав голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, передає “Українська правда”.

Наразі, за словами голови фракції, розглядають два варіанти легалізації. Перший стосуватиметься дозволу ввозити до України вже готові медичні препарати. Влада хоче подивитися, чи допомагає цей спосіб, зокрема, онкохворим та людям із хворобою Альцгеймера.

Другий варіант стосується заміщення вищезгаданих препаратів на ринку, але українськими аналогами.

Відомо, що під час місцевих виборів, які відбулися наприкінці жовтня, поза дільницями проводили опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським. Воно стосувалося думки людей, зокрема, щодо легалізації канабісу в медичних цілях. За даними соціологів, цю ідею підтримують 70% тих, хто брав участь у виборах і опитуванні. 

ZMINA неодноразово розповідала про те, чому в Україні слід легалізувати канабіс у медичних цілях. Наш кореспондент спеціально сходив на “Конопляний марш” та поспілкувався з його учасниками, серед яких є військові, школярі та люди з інвалідністю.

Низка країн у світі вже легалізувала марихуану: у Британії, наприклад, цьому процесу допоміг 12-річний хлопець на ім’я Біллі, а в Канаді посадовці в такий спосіб вирішили впоратися з чорним ринком наркотиків, адже, згідно зі статистикою, жителі країни щорічно витрачають на купівлю марихуани мільярди доларів.

В Україні минулого року суд уперше виправдав українця за вирощування канабісу в медичних цілях, а згодом і в Мін’юсті заговорили про підвищення кримінального порога зберігання наркотиків. У такий спосіб хочуть зменшити кількість в’язнів у тюрмах, де кожен дев’ятий сидить за зберігання заборонених речовин. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter