У Пакистані підірвали автівку журналіста: відповідальність за вбивство взяли на себе місцеві сепаратисти

Дата: 11 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

У Пакистані, у провінції Белуджистан, вбили місцевого журналіста Шахіда Зехрі: його автівка вибухнула під час руху – магнітний вибуховий пристрій був прикріплений до днища машини.

Відповідальність за вбивство взяла сепаратистська організація “Визвольна армія Белуджистану”, пише Al Jazeera.

За даними пакистанських силовиків, автівка Зехрі вибухнула під час руху у місті Хаб, неподалік від найбільшого у Пакистані міста Карачі, увечері 10 жовтня. 35-річний журналіст, репортер Metro 1 News, перебував за кермом.

Зехрі госпіталізували з численними пораненнями спочатку до місцевої лікарні “Джем Гулам Хан”, потім до медзакладу у місті Карачі, де він помер.

У повідомленні про смерть журналіста зазначено, що в Белуджистані – найбільшій, але найменш розвиненій провінції країни, діє озброєна сепаратистська організація “Визвольна армія Белуджистану”, яка вимагає незалежності регіону.

За даними Комітету захисту журналістів (CPJ), з 1992 року в країні внаслідок цілеспрямованих атак загинув щонайменше 61 журналіст.

В індексі свободи преси, який публікує міжнародна організація “Репортери без кордонів”, Пакистан 2021 року посідає 145 місце зі 180.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Мексиці в місті Куернавака, розташованому в центральному штаті Морелос, вбили місцевого журналіста Мануеля Гонсалеса Рейєса: цього року він став шостою жертвою замовних вбивств представників ЗМІ в країні.

Фото з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter