У Пакистані чоловіка підозрюють у вбивстві дружини через її бажання працювати журналісткою

Дата: 28 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

У Пакистані чоловіка підозрюють у тому, що він застрелив свою дружину, бо та відмовилася покинути роботу журналістки. 

Про це повідомляє видання Dawn.

27-річна Урудж Ікбал працювала журналісткою в місцевій газеті Лахора – другого за чисельністю населення міста країни. За декілька місяців до вбивства вона вийшла заміж за чоловіка на ім’я Ділавар, який також працював журналістом. За словами рідних, він кривдив її, погрожував та вимагав, аби Урудж покинула свою роботу. Конфлікти, про які вона нібито заявляла до поліції, стали причиною переїзду дівчини з дому, а тому вона поселилась у кімнаті в будинку, де розташований офіс її редакції. 

25 листопада Урудж застрелили в голову, коли вона залишала офіс. Тіло вбитої зловмисник залишив на місці злочину, а про вбивство правоохоронцям повідомив брат журналістки. Він заявив, що вбити його сестру міг її чоловік.  У поліції наразі заявили, що чоловіка Урудж офіційно не звинувачують у вбивстві. 

Убивство привернуло увагу багатьох місцевих та міжнародних видань. Правозахисниці з Коаліції жінок у журналістиці вже назвали вбивство показовим. 

“Цей випадок демонструє багатошарову небезпеку, з якою стикаються жінки-журналісти в багатьох країнах, Пакистан – одна з них. Жахливо бачити, як журналістку вбили лише за те, що вона не виконувала несправедливих вимог чоловіка”, – заявили в організації. 

У коаліції також додали, що Урудж стала сьомою журналісткою, вбитою цього року у світі. 

Нагадаємо, що 41% жінок не почуваються в безпеці, працюючи в українських медіа. Такими є дані дослідження Інституту масової інформації. Так, виявилось, що 14% опитаних журналісток отримували погрозливі листи, а трохи менше половини стикалися з фізичним насильством (погрозами, нападами тощо) у зв’язку зі своєю професійною діяльністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter