У окупованому Криму зламали радіостанції “Газпрому” і транслювали звернення Буданова

Дата: 23 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Напередодні роковин повномасштабного вторгнення Росії в Україну на пропагандистських російських радіостанціях в тимчасово окупованому Криму хакери транслювали звернення глави української розвідки Кирила Буданова з “погрозами”.

Про це інформують РИА Новости з посиланням на редакцію радіостанції “Спутник в Крыму” і незаконне “министерство внутренней политики, информации и связи Крыма”.

Кирило Буданов

23 лютого на хвилях радіо “Спутник в Крыму” і радіо “Вера” у низці районів півострова – Алушта, Білогірськ, Джанкой, Судак – передавали звернення начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова і гімн України.

Обидві радіостанції входять до “Газпром-Медиа Радио”, а перша також є частиною медіагрупи “Россия сегодня”.

Російські ЗМІ не уточнили, що саме казав Буданов в ефірі, однак заявили, що у зверненні були “погрози”. Радіомовлення перервали. Окупанти стверджують, що в Сімферополі та Севастополі зламати ефір не вдалося.

Повідомляють, що проблема торкнулася обладнання, яке готує сигнал для передачі на частотах FM. 

Анонімні Telegram-канали опублікували відео, на якому, як стверджується, записане звернення Буданова в ефірі пропагандистського “Спутник в Крыму”.

 

Нагадаємо, у середу, 22 лютого, російське МНС повідомляло про “хибний сигнал повітряної тривоги”, який пролунав в ефірі радіостанцій у Воронезькій, Бєлгородській і Курганській областях Росії. Повідомляється, що це сталося внаслідок хакерської атаки.

Українське керівництво неодноразово закликало громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, залишити півострів, допоки є така можливість, а для громадян України на півострові оприлюднили детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова. 

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав громадян у тимчасово окупованому Криму триматися якомога далі від російських військових об’єктів та надавати українським спецслужбам усю відому інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

Як відомо, Центр журналістських розслідувань оприлюднив дані розташування військових об’єктів на півострові, що є легітимною ціллю для ураження. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Раніше ZMINA детально розповіла про результати соціологічного дослідження, як українці бачать післявоєнне майбутнє України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter