У низці міст Німеччини відбулись акції коронскептиків

Дата: 07 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У Німеччині 5 та 6 грудня в низці міст відбулись акції противників урядових обмежень, запроваджених через коронавірус, і прихильників заборон.

Про це повідомляє DW.

Учасники акції проти карантинних обмежень у Дюссельдорфі

На акцію в Дюссельдорфі, за оцінкою журналістів, зібралися близько 800 людей, які виступають проти карантинних обмежень. Водночас у місті також відбулись акції опонентів, до яких долучилися представники церков, медики та персонал закладів для літніх людей. 

У Бремені організаторам демонстрації з руху Querdenken (“Мислити нестандартно”) проти карантинних обмежень не вдалось узгодити її проведення. Через це 5 та 6 грудня поліція зафіксувала 700 адміністративних правопорушень, 70 випадків порушення громадського порядку, а також оголосила понад 900 попереджень про заборону перебування на певній території. Водночас у місті відбулися вісім дозволених демонстрацій противників руху Querdenken. Чисельність однієї з таких акцій становила, за даними поліції, до 300 осіб.

У Мангеймі міська влада також заборонила протестний захід руху Querdenken. Адміністративний суд підтримав цю заборону, вказавши, що вже в закликах до демонстрацій критики карантинних заходів дали зрозуміти, що не збираються дотримуватись обмежень. Однак, незважаючи на це, деякі жителі міста 5 грудня вийшли на вулиці. 

Поліція на акції в Бремені

Журналісти DW нагадують, що члени руху Querdenken останніми тижнями виступили організаторами низки демонстрацій проти карантинних заходів, які пройшли по всій Німеччині. Через ознаки радикалізації окремих учасників цього руху деякі політики порушили питання про необхідність вивчення його діяльності Федеральним відомством з охорони конституції.

Нагадаємо, що в серпні Конституційний суд Німеччини заборонив противникам карантину встановити табір у Берліні. Незадовго до цього в столиці країни зібралася багатотисячна акція, учасниками якої стали, зокрема, люди, які вважають коронавірус “всесвітньою змовою”, антивакцинатори та прихильники крайніх правих поглядів. Демонстранти тоді тримали плакати з написами “Припиніть коронавірусне божевілля”, “Припиніть коронавірусну диктатуру”, із закликами до уряду зняти карантинні обмеження та йти у відставку.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter