Німецький суд заборонив коронскептикам встановлювати намет у центрі Берліна

Дата: 31 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Конституційний суд Німеччини заборонив противникам карантину, які нещодавно вийшли на вулиці німецької столиці, розбивати табір у Берліні. 

Про це повідомляє DW.

29 серпня в центрі Берліна зібралася багатотисячна акція протесту, учасниками якої стали, зокрема, люди, які вважають коронавірус “всесвітньою змовою”, антивакцинатори та прихильники крайніх правих поглядів. Загалом на акції біля Бранденбурзьких воріт, Рейхстагу та колони перемоги вийшли, за різними оцінками, від 18 до 38 тисяч осіб. 

Демонстранти тримали плакати з написами “Припиніть коронавірусне божевілля”, “Припиніть коронавірусну диктатуру”, із закликами до уряду зняти карантинні обмеження та йти у відставку.  Того дня правоохоронці затримали поблизу посольства РФ близько 300 осіб, які кидали в них каміння та пляшки. Також група людей намагалася штурмувати парламент.

Після акції організатори оголосили, що планують розбити в центрі Берліна з 30 серпня до 14 вересня табір. Конституційний суд Німеччини дійшов висновку, що встановлення табору прямо загрожує громадській безпеці через недотримання норм із протидії коронавірусу. Судді також дійшли висновку, що вказане рішення не порушує право на свободу зібрань, адже в умовах пандемії таке обмеження спрямоване лише на захист громадян. 

Нагадаємо, що у квітні американська компанія Facebook повідомила, що видалятиме дописи, в яких закликатимуть виходити на мітинги проти карантину через коронавірус у деяких штатах США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter