У Німеччині заборонили мовлення пропагандистів з Russia Today

Дата: 03 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Комісія з ліцензування та нагляду за ЗМІ Німеччини винесла припис про припинення супутникового та іншого мовлення каналу RT DE.

Про це повідомили на сайті регулятора. 

Фото: NIKITA LUENNEMANN

Причиною заборони стала відсутність ліцензії. Відтепер телеканал не має права мовити через супутник, інтернет, мобільні програми та в смарт телевізорах. 

Торік адміністрація відеоплатформи YouTube заблокувала два канали Russia Today, що працювали в Німеччині, адже там поширювали брехливі новини про коронавірус. Невдовзі пропагандистський канал отримав сербську ліцензію на мовлення та почав трансляцію у Німеччині. До цього цей дозвіл безрезультатно намагались отримати у Люксембурзі.

Німецька комісія з ліцензування та нагляду за ЗМІ наголосила, що європейське законодавство не дає каналу можливості посилатися на будь-які інші дозволи на роботу. 

У Russia Today вже пообіцяли оскаржити це рішення. Головна редакторка ресурсу Маргарита Симоньян заявила, що телеканал “має всі права на мовлення в Німеччині та інших 32 країнах Європи”, адже рішення регулятора стосуються нібито компанії RT DE Productions, а не RT DE.

“Це повна нісенітниця. Мовити не припинимо”, – написала вона у телеграм.

У ситуацію також втрутилось російське МЗС, де пообіцяли розпочати реалізацію “відповідних заходів” щодо акредитованих у Росії німецьких ЗМІ.

Нагадаємо, що торік в Латвії почали блокування доступу до сайту телеканалу “Russia Today на русском”.

Заборона на мовлення російських каналів із сітки Russia Today вже два роки діє також на території Литви.

Фотографія обкладинки: Zurab Dzhavakhadze/TASS

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter