У Латвії розпочали блокування сайту каналу “Russia Today на русском”

Дата: 01 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У Латвії на виконання рішення національного регулятора – Нацради з електронних ЗМІ (NEPLP) почали блокування доступу до сайту телеканалу “Russia Today на русском”.

Про це повідомляється в телеграм-каналі RT.

“Латвія почала закривати доступ до сайту RT російською. Сайт недоступний користувачам декількох великих провайдерів у країні”, – йдеться в повідомленні.

Влітку минулого року рішенням NEPLP було заборонено ретрансляцію на території країни семи телеканалів Russia Today: RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV.

Це зроблено на підставі того, що вказані ЗМІ контролюються російським пропагандистом, гендиректором міжнародного інформагентства “Россия сегодня” Дмитром Кисельовим, який перебуває під санкціями ЄС.

Заборона на мовлення російських каналів із сітки Russia Today з липня 2020 року діє також на території Литви.

Нагадаємо, що в лютому 2021 року Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ вирішила вилучити 16 російських телеканалів зі списку тих, що ретранслюються на території країни, адже їхній представник у країні невідомий.

З опівночі 10 лютого в країні перестали показувати REN TV Baltic, NTV Mir Baltic, Karusel International, NTV Serial (“НТВ Серіал”), NTV Stilj (“НТВ Стиль”), “НТВ право”, “Кіномікс”, “Наше нове кіно”, “Рідне кіно”, “Індійське кіно”, “Кінокомедія”, “Кіносерія”, КВН ТВ, “Кухня ТВ”, BOX TV і HD Life.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter