У Нацполіції оголосили про початок операції з порятунку дітей на Донеччині

Дата: 30 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Поліцейські на Донеччині заявили про намір евакуювати з регіону всіх дітей. Поліція спільно з Донецькою ОВА організує також і поселення у безпечних регіонах України та за кордоном.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Фото: Національна поліція України

“Допомагають врятувати малечу ювенальні поліцейські. У ході операції правоохоронці обходять кожну оселю, де є діти. Мета – з’ясувати, скільки дітей і чому залишаються на Донеччині, скільки виїхали і хто розглядає можливість евакуації”, – зазначили правоохоронці.

У першу чергу це стосується багатодітних родин і сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. У населених пунктах безпосередньо біля лінії вогню, за даними поліції, залишаються мешкати понад 470 багатодітних родин, в яких виховується 1672 дитини. Найбільше – у Торецьку та Великій Новосілці. Загалом на Донеччині зараз перебувають приблизно 52 000 дітей.

Діти там живуть під постійними бомбардуваннями, у сирих підвалах, без електрики, газу, води, без доступу до медичної допомоги, а в перспективі – холодна зима без опалення. Крім того, вони не мають змоги навчатися. Попри це, деяких батьків доводиться вмовляти виїхати. Є випадки, коли один з них благає про порятунок, а інший – не дозволяє евакуюватися, наражаючи власних дітей на смертельний ризик.

Правоохоронці евакуюватимуть дітей, якщо цього прагне хоча б один із батьків. Категорична відмова обох батьків від евакуації фіксуватиметься, та в разі настання тяжких наслідків вони братимуть відповідальність за життя дитини на себе.

Так, з початку повномасштабної війни Росії проти України в регіоні загинули щонайменше 154 дитини, 198 дістали поранення. Точні дані з Маріуполя та Волновахи наразі невідомі.

За ініціативою поліцейських в обласній військовій адміністрації створено гарячу телефонну лінію для допомоги в евакуації багатодітних сімей – 099 423 51 60. За перші три дні на лінію звернулися 62 родини, 10 з них вже евакуйовано.

Нагадаємо, що більше ніж 1051 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 30 липня 2022 року офіційне число загиблих дітей не змінилося – 358. Не зазнали змін і дані щодо поранених – понад 693.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter