У НАБУ кажуть, що суддів ОАСК могли попередити про обшуки

Дата: 20 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник каже, що під час обшуків в Окружному адмінсуді Києва в детективів було відчуття, що фігурантів справи попередили про прихід правоохоронців.

Про це він розповів в інтерв’ю “Українській правді”.

Незважаючи на відчуття того, що суддів ОАСК попередили про обшуки, за словами Ситника, судді все ж таки не були готові до того, що їм оголосять підозри.

“Тобто я точно знаю, що люди, які підписували підозри і які вручали підозри, вони точно не зливали”, – сказав голова бюро.

На початку серпня в ЗМІ почали повідомляти про ймовірне втручання Офісу генерального прокурора в справу. Журналісти виклали записи розмови нібито між начальником департаменту ОГП та двома прокурорами, які є процесуальними керівниками справи проти суддів адміністративного суду. Водночас Ситник наголосив, що ці записи точно не робили працівники НАБУ.

“Але після оприлюднення цього запису були звернення ряду громадських організацій – ми зареєстрували провадження”, – додав він. 

Спростував Ситник і тиск щодо справи ОАСК з боку Офісу президента: 

“На мене вже давно ніхто напряму ніколи не тисне. Я не пам’ятаю, коли були спроби прямого тиску на мене. Тому що за ті роки роботи всі зрозуміли, що немає сенсу тиснути на мене”.

Нагадаємо, що НАБУ і САП звинуватили голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег у створенні злочинної організації для захоплення державної влади. Вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя вже назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Правоохоронці довго не могли вручити повістки суддям ОАСК, адже ті пішли у відпустки. Нещодавно голова суду Павло Вовк заявив, що слідчі НАБУ проігнорували його допит.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter