Справа ОАСК: Вовк стверджує, що слідчі проігнорували його допит

Дата: 17 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк стверджує, що слідчі НАБУ не прийшли на його допит, що мав відбутися 17 серпня. 

Про це Вовк розповів на своїй сторінці у фейсбуку. 

Повістку на допит Вовку вручили 12 серпня, а перед цим НАБУ оголосило в розшук підозрюваних у справі ОАСК, які, за словами слідчих, діяли в межах злочинної організації на чолі з Вовком. За словами голови ОАСК, він прийшов до бюро 17 серпня, однак через 40 хвилин пішов, не дочекавшись правоохоронців. 

“Не застав у НАБУ нікого, крім журналістів, яким хтось дбайливо повідомив час мого приходу”, – написав суддя. 

Також Вовк звинуватив НАБУ в піарі та тому, що справу про захоплення влади слідчі не збираються розслідувати, адже нібито розуміють, що розслідувати там “немає чого”. 

Наразі офіційно НАБУ заяву Вовка не коментувало. 

Нагадаємо, що НАБУ і САП звинуватили голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег у створенні злочинної організації для захоплення державної влади. Вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя вже назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Правоохоронці довго не могли вручити повістки суддям ОАСК, адже ті пішли у відпустки.

Невдовзі виявилося, що суддів ОАСК не відсторонили після звинувачень, адже процес гальмують в Офісі генпрокурора. Також в ОГП, ймовірно, намагалися зірвати операцію НАБУ щодо ОАСК.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter