У МЗС уперше призначили спецпредставника, який опікуватиметься санкційною політикою щодо Росії

Дата: 28 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба призначив посла з особливих доручень Олексія Макеєва своїм спеціальним представником з питань санкційної політики.

Олексій Макеєв

Про це інформує пресслужба зовнішньополітичного відомства України. 

Олексій Макеєв працюватиме над координацією роботи міністерства та взаємодією з ключовими міжнародними партнерами України у сфері санкційної політики

“Міжнародні санкції є важливим зовнішньополітичним інструментом впливу на ті держави, фізичні і юридичні особи, які є системними порушниками міжнародного права та прав людини”, – прокоментували важливість санкцій у міністерстві.
 
У МЗС зазначають, що Макеєв має створити належні умови для роботи МЗС на виконання вимог Закону “Про санкції”. Ця посада також має сприяти координації зусиль України з ключовими країнами й міжнародними інституціями для посилення тиску на Російську Федерацію як на державу-агресора за порушення міжнародного права та прав людини.

Олексій Макеєв був політичним директором МЗС у 2014–2020 роках.

Читайте також: Хто допомагає Путіну і Ко уникати санкцій. Список від громадських експертів

Раніше ZMINA повідомляла, що Росія адаптувалася до міжнародних санкцій, обходить їх, а її економіка зростає. Водночас українські експерти неодноразово наголошували, що Україна непрозоро та непрофесійно формує санкції проти Росії. Почасти в українські санкційні списки помилково потрапляють фізичні та юридичні особи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter