У Миколаєві затримали посадовиць, які закликали РФ “зупинити фашизм через велику кров”

Дата: 16 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Есбівці затримали ще двох посадовиць, які публічно виправдовували збройну агресію РФ. Підозрювані – начальниця одного з підрозділів АТ “Миколаївобленерго” та її заступниця, які в розмовах зі своїми колегами заперечували існування України як держави та висловлювали свої сподівання на захоплення всієї території нашої держави.

Про це повідомляють Служба безпеки України та Миколаївська обласна прокуратура.

Фото: Миколаївська обласна прокуратура

Також посадовиці виправдовували ракетні удари по Одесі та закликали до масового вбивства українців, які чинять спротив російським окупантам.

Крім того, затримані сподівалися на швидке захоплення Києва, Донеччини, Луганщини та Миколаївщини й навіть робили власні прогнози щодо “термінів” захоплення українських територій.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили обом посадовицям про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України).

Санкції статті передбачають до восьми років в’язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що есбівці затримали мешканку Очакова, яка збирала розвіддані про запланований візит президента України Володимира Зеленського до Миколаївської області й готувала повітряний удар РФ. 

Жінку затримали напередодні запланованого візиту президента. Нею виявилася мешканка Очакова, яка раніше працювала продавчинею у військовій крамниці на території однієї з військових частин регіону. Для збору розвідінформації вона об’їжджала територію району та знімала локації українських об’єктів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter