У Миколаєві відкрили гуманітарний хаб для переселенців з Херсонщини

Дата: 07 Червня 2024
A+ A- Підписатися
У Миколаєві розпочав роботу гуманітарний хаб для вимушених переселенців з Херсонщини, які знайшли прихисток у Миколаївській області.
 
Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
 
Скриншот з відео

Подібні хаби вже функціонують у Кривому Розі та Києві.

“Запрацював ще один гуманітарний хаб. Він гостинно готовий зустріти вимушених переселенців, які знайшли прихисток на Миколаївщині”, – йдеться у повідомленні.

Посадовець зазначив, що лише за офіційними даними, до Миколаївської області переїхали майже 34 тисячі жителів Херсонщини.

Фахівці хабу готові допомогти переселенцям з наданням гуманітарної допомоги, юридичної та психологічної підтримки, працевлаштуванням. Також у хабі є дитячий куточок.

Гуманітарний офіс Херсонщини працює за адресою: м. Миколаїв, вул. Генерала Карпенка, 46 (готель “Турист”) з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 15:00. Також за допомогою можна звернутись за вказаними телефоном 0800 33 0951, або заповнивши анкету за посиланням.

“Ми продовжуємо працювати, аби подібних осередків Херсонщини в інших регіонах ставало тільки більше”, – наголосив Прокудін.

Нагадаємо, у травні поточного року представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг заявила, що кількість гуманітарної допомоги країні скорочується, тоді як потреби в ній зростають уже понад два роки.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на січень 2024 року 14,6 мільйона українців потребували гуманітарної допомоги. Ця цифра становить 40% населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter