Наразі 40% українського населення потребують гуманітарної допомоги – ООН

Дата: 15 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Станом на січень 2024 року, майже через два роки після початку повномасштабної війни, 14,6 мільйона українців потребують гуманітарної допомоги. Ця цифра становить 40% населення.

Про це повідомили в Управлінні ООН з координації гуманітарних справ та Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців.

Фото: Дія

Так, повномасштабна війна продовжує відчутно впливати на життя мирних жителів. Наразі через обстріли та сувору зиму ще більше загострилася нагальна потреба українців у гуманітарній допомозі.

Як зазначають в УКГС ООН та УВКБ ООН, у прифронтових містах і селах люди вичерпали свої ресурси й покладаються на допомогу, щоб вижити. У Донецькій і Харківській областях сім’ї залишаються в пошкоджених будинках без води, газу чи світла. Унаслідок постійних обстрілів люди змушені проводити весь час у підвалах. Діти не можуть гратися надворі, а також відвідувати школу. 

“Сотні тисяч дітей живуть у громадах біля лінії фронту, зазнаючи травм, та позбавлені можливості задовольняти свої основні потреби. Вже з огляду лише на це ми маємо зробити все можливе, щоб надати Україні більше гуманітарної допомоги”, – сказав заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань та Координатор надзвичайної допомоги ООН Мартін Ґріффітс.

Раніше ZMINA писала, що Управління ООН з координації гуманітарних питань координує реагування в Україні. Для Плану гуманітарних потреб і реагування, що має допомогти восьми з половиною мільйонам людей у 2024 році, необхідне фінансування на суму 3,1 мільярда доларів. Агентство ООН у справах біженців координує Регіональний план реагування на потреби біженців, для якого потрібно 1,1 мільярда доларів, щоб підтримати 2,3 мільйона біженців і громади, що приймають.

Загалом ці два плани передбачають підтримку близько 10,8 мільйона людей в Україні та європейському регіоні, які найбільше потребують допомоги.

Нагадаємо, що станом на кінець грудня 2023 року в Європі перебували понад 4,1 мільйона українців, що виїхали з країни, рятуючись від війни. Їхня кількість збільшується.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter