У Мінську викрали ще одного члена Координаційної ради опозиції

Дата: 09 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Мінську невідомі викрали члена Координаційної ради опозиції Максима Знака. 

Про це повідомляє видання TUT.by.

Невідомі затримали чоловіка, коли він виходив з будівлі штабу ув’язненого опозиційного політика Віктора Бабарика. За словами захисника Знака Дмитра Лаєвського, дома в нього планують провести обшук, однак причини такої уваги силовиків йому не відомі. Також він додав, що над справою Знака працює Слідчий комітет Білорусі.

Знак став шостим затриманим членом Координаційної ради опозиції, яку створили для мирного передання влади в країні, де вже місяць не закінчуються масові протести невдоволених результатами президентських виборів. Окрім Знака до ради входили, зокрема, лауреатка Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич, представник страйкому Мінського тракторного заводу Сергій Дилевський та звільнений за підтримку протестувальників ексдиректор Купалівського театру Павло Латушко. Однією з членкинь ради була й викрадена напередодні Марія Колесникова. 

Після затримання Знака Нобелівська лауреатка Алексієвич опублікувала звернення, де вкотре наголосила, що Координаційна рада опозиції не готувала держперевороту та назвала протести в Білорусі повстанням. Також Алексієвич повідомила правозахисникам, що до неї у квартиру почали дзвонити невідомі. 

Нагадаємо, що білоруські силовики звинуватили опозиціонерів у спробі захоплення державної влади. Відомо, що Знак проходив у ній як свідок. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter