У Мінську затримали людей, які подали скарги на ЦВК за відмову опозиційним кандидатам

Дата: 16 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У Мінську силовики затримували людей, які прийшли подати скарги до ЦВК через відмову реєструвати кандидатами в президенти опозиційних кандидатів. 

Про це повідомляє видання TUT.by.

14 липня Центральна виборча комісія відмовила колишньому очільнику Белгазпромбанку Віктору Бабарику в реєстрації кандидатом у президенти Білорусі. Крім Бабарика в реєстрації відмовили ще одному опозиціонеру Валерію Цепкало. Наступного дня біля будівлі ЦВК вишикувалися величезні черги. Люди стояли, щоб подати письмові скарги, які за законом виборча комісія має розглянути в десятиденний термін. Однак після закінчення робочого дня комісії силовики почали затримувати людей, деякі з яких, ймовірно, навіть не брали участі в акції. 

Так, жінка, яка сиділа на лавці на площі в центрі Мінська, заявила омонівцям, які підійшли до неї та почали наполягати, щоб вона пішла з ними, що нікуди не піде, тому що чекає на подругу.

“З якого дива я маю йти?” – обурилася жінка. Коли в рації в одного зі співробітників вона почула “пакуємо”, жінка розлютилася: “Вам не соромно? Що значить пакуємо? Я вам у матері годжуся!”

Згодом у Мінську закрили три станції метро нібито для того, щоб на платформах не утворювалися скупчення людей. За даними правозахисників, в Мінську також затримали двох журналістів – кореспондента “Радіо Свобода” Антона Трохимовича і Віолетту Шавлюго.

Нагадаємо, що 14 липня в Мінську та інших білоруських містах на стихійних акціях на підтримку претендентів у президенти, яких ЦВК не зареєструвала кандидатами, бійці ОМОНу затримали понад 240 осіб. Вибори в країні, яку з 1994 року очолює Олександр Лукашенко, мають відбутися 9 серпня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter