У Мелітополі викрали керівника пожежної частини Бориса Клещєва: рідні вже тиждень не знають нічого про його долю

Дата: 06 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Мелітополі російські військові викрали керівника пожежної частини, майора ДСНС Бориса Клещєва. Вже тиждень рідні нічого не знають про його долю. 

Про це повідомила сестра викраденого чоловіка Марія Сокол.

Борис Клещєв

До Клещєва російські військові за час окупації Мелітополя приходили двічі. Вперше у березні вони провели з ним “профілактичну бесіду” та відпустили.

Вдруге 29 квітня семеро озброєних людей у камуфляжі з білими пов’язками спочатку о 6-й годині ранку увірвались до квартири батьків майора ДСНС, в якій він був прописаний, а не знайшовши його там, відправились до помешкання, де чоловік жив разом з дружиною та дитиною. 

“Увірвалися до квартири о 6:45 з автоматами в руках. Злякали дружину та дитину. Усе перевернули у квартирі, навіть у дитячому ліжечку щось шукали. Потім зібрали паспорти, гаджети та відвезли брата у невідомому напрямку”,розповідає сестра Бориса Марія. 

Рідні Клещєва намагалась знайти чоловіка, однак їм це не вдалось. 

“Жодна установа “нової адміністрації” не дає інформації ні про нього, ні про інших мелітопольців, викрадених таким же чином”, – каже сестра Клещєва.

Станом на початок травня у Запорізькій області російські військові за даними тамтешніх посадовців утримують у заручниках щонайменше 103 цивільних, однак назвати точну кількість таких людей неможливо, бо повідомлення про нові викрадення з’являються чи не щодня. Для збору інформації про викрадення у Мелітополі створили спеціальний телеграм-канал.

Серед викрадених людей, наприклад, адвокатка Яна Сивова та 16-річний син голови Запорізької районної державної адміністрації Олега Буряка Владислав. Хлопця забрали з блокпоста, коли він їхав до Запоріжжя. 

Нещодавно стало відомо й про викрадення у селищі міського типу Веселе на Запоріжжі 28-річного цивільного Богдана Дуба. Більше як 15 російських солдатів увірвались до будинку чоловіка, забрали документи у нього та його дружини, а потім наділи на голову Богдана рушник й відвезли у невідомому напрямку. Досі про нього нічого не відомо.

Нагадаємо, що правозахисники зафіксували щонайменше 800 випадків викрадення російськими військовими активістів, журналістів, представників місцевої влади, локальних політиків, релігійних діячів, бізнесменів та їхніх родичів у восьми областях України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter