На Запоріжжі російські військові викрали адвокатку Яну Сивову: два тижні про її долю нічого не відомо

Дата: 24 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі у Запорізькій області російські військові викрали адвокатку Яну Сивову. Вже два тижні про її місцеперебування та долю нічого не відомо. 

Про це нагадала голова правління Благодійного фонду “Друге життя” Олена Деменєєва

Фото: телеграм-канал “Викрадені мелітопольці”

Окупанти викрали Сивову вдруге. Перший раз жінку відвезли на “допит” ще 31 березня. Тоді, як повідомляють журналісти видання “РІА-Мелітополь”, у неї забрали документи та телефон, а невдовзі відпустили. 

Вдруге російські військові покликали адвокатку до комендатури нібито забрати речі 10 квітня. Відтоді Сивову ніхто не бачив. Її керівник Вадим Кравцов казав, що рідні ходили до росіян, аби дізнатись хоч якусь інформацію, однак їм нічого не казали. 

“До сьогодні нічого не змінилося. Її доля не відома ні рідним, ні колегам, ні близьким”, – каже Деменєєва.

Сивова стала не єдиною адвокаткою, яку викрали російські військові у Мелітополі. 20 квітня у місті зникли батько й син адвокати Олег та Гліб Зубови. За даними видання “РІА-Мелітополь”, перед викраденням у їхніх помешканнях та офісі провели обшук. Про долю чоловіків також досі нічого не відомо. 

Фото: телеграм-канал “Викрадені мелітопольці”

У Запорізькій області, за даними місцевої влади, окупанти тримають у заручниках десятки людей, однак назвати їх точну кількість нині неможливо, бо повідомлення про нові викрадення з’являються чи не щодня. Серед викрадених, наприклад, 16-річний син голови Запорізької районної державної адміністрації Олега Буряка Владислав. Хлопця забрали з блокпоста, коли він їхав з Мелітополя до Запоріжжя. 

Також російські військові викрали голову Новоуспенівської ОТГ Івана Сеника. Посадовця як й адвокатку Сивову викрадали два рази: вперше 7 квітня, а вдруге 13 квітня. Досі про його долю нічого не відомо. 

Нещодавно влада у регіоні повідомила й про викрадення двох поліцейських і рятувальника.

Нагадаємо, що насильницькі викрадення мерів українських міст та активістів можна кваліфікувати як злочини проти людяності, вважають в ОБСЄ.

Викрадають людей не тільки на Запоріжжі, але й в інших регіонах, які опинились під тимчасовою окупацією Росії. ZMINA веде перелік тих, про зникнення кого стає відомо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter