На Запоріжжі російські військові увірвались до будинку цивільного та викрали його

Дата: 02 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У селищі міського типу Веселе на Запоріжжі російські військові викрали 28-річного цивільного чоловіка на ім’я Богдан Дуб.

Про це повідомляє видання “РІА-Мелітополь”. 

Фото: “РІА-Мелітополь”

Населений пункт Веселе входить до Мелітопольського району. Російські військові, як вказують журналісти, не вперше викрадають його жителів й раніше тримали деяких у полоні по два тижні. 

До будинку Богдана та його дружини Тетяни загарбники увірвались 30 квітня. За словами жінки, близько полудня два мікроавтобуси з тонованими вікнами під’їхали до їхньої оселі й звідти вийшли більше як 15 російських солдатів. Вони забігли на подвір’я та почали кричати, аби всі лягли на землю, однак Тетяна відмовилась це робити, стоячи у дверях хати та не пускаючи росіян всередину, де знаходились троє дітей. 

Один з військових безрезультатно вимагав, щоби жінка вивела дітей на вулицю, а після окупанти разом з господаркою пішли в будинок.

“Діти злякалися, бо на них наставляли автомати”, – пригадує жінка.

У Богдана та Тетяни забрали документи та телефони, однак жінці невдовзі їх повернули. Натомість її чоловіку наділи на голову рушник та завели до мікроавтобуса. У цей час на подвір’я забігли батьки Богдана та почали вимагати показати їм сина. У відповідь на це один із солдатів відповів матері: “Що ти тут бикуєш? Відійди від машини взагалі. Ми його приїхали забирати, ми його заберемо”. 

Окрім цього, з подвір’я окупанти вкрали автомобіль БМВ, що належить батьку Богдана. 

Того ж дня рідні поїхали до Мелітополя, аби дізнатись про долю затриманого, однак зробити їм цього не вдалось. При цьому Тетяна упізнала одного з військових, які викрали її чоловіка: він стояв біля будівлі тамтешньої СБУ. 

Жінка безрезультатно намагалась дізнатись щось про долю Богдана й наступного дня, але російські військові на запитання про те, чи зможе він зателефонувати додому, відповіли, що якщо це і станеться, то точно не найближчими днями.

“Вони мені сказали, щоб я їхала додому – сьогодні свято. Якщо він не з’явиться до 3-4 числа, приїдеш знову сюди, більш-менш буде щось відомо, а тут можеш хоч замість стовпа стояти, немає сенсу”, – розповідає Тетяна. 

Нині усіх, хто має будь-яку інформацію про місцезнаходження Богдана Дуба, рідні просять звертатися за телефоном 098-712-31-72.

Нагадаємо, що правозахисники зафіксували випадки викрадення російськими військовими активістів, журналістів, представників місцевої влади, локальних політиків, релігійних діячів, бізнесменів та їхніх родичів у восьми областях України. Нині відомо про щонайменше 800 військових та цивільних українців, які потрапили в полон.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter