У Мелітополі російські окупанти викрали ексспівробітника МВС Ігоря Артеменка

Дата: 16 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Російські військові в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області викрали працівника служби безпеки елеватора, ексспівробітника МВС України Ігоря Артеменка. Його майже місяць утримували в полоні, а наразі збираються незаконно судити. 
 
Про це виданню ZMINA повідомила його донька Анастасія Артеменко.
 
Ігор Артеменко. Фото, надане донькою викраденого
52-річного Артеменка, як повідомила його донька, викрали 21 квітня в Мелітополі. Невідомі люди у військовій формі зі зброєю зранку ввірвалися в їхню квартиру та обшукали приміщення: вони забрали всі телефони й документи. Після цього чоловіка вивезли в невідомому напрямку.
 
Тривалий час жодної інформації про місце перебування Артеменка родина не мала.  
 
“Водночас 13 травня вийшло відео, на якому був записаний мій батько та інші громадяни України”, – зазначила Анастасія. 
 
У пропагандистському відео, опублікованому на ютюб-каналі “Южний плацдарм”, крім Артеменка зафільмовано ще чотирьох українців: співробітника МНС України Сергія Бутнара, його знайомого Бориса Кліщова та сусіда Віталія Гвозденка, а також ексначальника слідчого відділу поліції Олега Зубова. У підписі до відео вказано, що “російські військовослужбовці затримали групу коригувальників”, а у відео зазначають, що їх “судитимуть за російським законодавством”. 
 
“Ми з рідними писали вже у всі українські урядові інстанції, але, на жаль, він усе ще залишається в полоні. Він завжди був і є громадянином України й ніколи не визнавав окупаційної влади”, – сказала про батька Анастасія.
 
Нагадаємо, що викрадення і незаконні арешти цивільних осіб є воєнним злочином. Раніше ZMINA повідомляла, що 10 травня в тимчасово окупованому Мелітополі російські військові викрали місцевого жителя Юрія Фоміна. 

З початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах та містах в облозі.

ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Він постійно оновлюється.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter