У Мелітополі окупанти захопили видавничу компанію “МВ-холдинг” і поширюють під украденим брендом свою агітацію

Дата: 05 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області окупанти захопили видавничу компанію “МВ-холдинг” і під украденим брендом розповсюджують російську пропаганду.

Про це повідомляється на сторінці Української асоціації медіабізнесу у фейсбуку.

Обкладинка російської агітки під украденим брендом. Джерело: фейсбук-сторінка Української асоціації медіабізнесу

“Окупанти захопили МВ-холдинг у Мелітополі – видавничу компанію, якій довіряє місцева аудиторія. Тепер під викраденим брендом найбільш популярного місцевого видання вони поширюють свою позорну агітацію. Передаємо цитату колег і просимо максимально проінформувати усіх, що це – робота окупантів, довіряти якій шкідливо”, йдеться в повідомленні.

У публікації цитують слова видавця МВ-холдингу Михайла Кумка:

Нам стало відомо, що окупанти та їхні пособники випустили свою агітку з використанням нашого бренду. МВ-холдинг жодного стосунку до цієї погані не має. Прошу довести це до відома колег”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 21 березня в Мелітополі російські окупанти викрали трьох журналісток газети “Мелитопольские ведомости”, а також видавця газети Михайла Кумка та його родину.

Журналісток після розмов про необхідність співпрацювати із загарбниками відпустили.

Згодом голова НСЖУ Сергій Томіленко повідомив, що й родину видавця окупанти “відпустили після затримань, профілактичних розмов та публічного розголосу“.

Росіяни окупували 150-тисячний Мелітополь наприкінці лютого 2022 року. “Новим мером” окупанти призначили депутатку Мелітопольської міської ради від “Опозиційного блоку – За життя” Галину Данильченко.

Чинного мера Івана Федорова росіяни викрали, намагаючись примусити до співпраці. Згодом його обміняли на дев’ятьох російських військополонених.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter