Мера Мелітополя Федорова звільнили з російського полону

Дата: 16 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Міського голову Мелітополя Івана Федорова, якого викрали російські окупанти, звільнили з полону. Його вдалося обміняти на російських солдатів-строковиків.

Про це в телеграмі повідомили заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, керівник ОПУ Андрій Єрмак.

Мер Мелітополя Іван Федоров. Фото: “Радіо Свобода”

“Просто зараз звільнений з російського полону мер Мелітополя Іван Федоров розмовляє з президентом Володимиром Зеленським“, – написав Єрмак

Тимошенко повідомив, що “спецоперація” зі звільнення Федорова з російського полону завершилась успішно і зараз він у безпеці. Також заступник керівника Офісу президента наголосив, що дуже скоро Федоров повернеться до виконання обов’язків мера українського Мелітополя. 

Як повідомила прессекретарка голови Офісу президента Дарія Зарівна в ефірі України 24, Федорова обміняли на дев’ятьох російських солдатів-строковиків.

“Мера Мелітополя Івана Федорова було звільнено з російського полону. За нього Росія отримала дев’ять своїх полонених солдатів 2002-2003 року народження. Це фактично діти. Строковики, яких, за словами міноборони РФ, в Україні немає”, – розповіла Зарівна.

За її словами, викраденого 11 березня Федорова понад 5 днів схиляли до співпраці, але мер Мелітополя не погодився.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що окупанти 11 березня викрали мера Мелітополя. Група військових зайшла до його кабінету, чоловіка силою виштовхали з кабінету, потім посадили в автівку та відвезли в невідомому напрямку.

Після цього депутатка від “Опозиційного блоку” Галина Данильченко заявила, що створює комітет народних обранців, який керуватиме Мелітополем.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter