У Мелітополі росіяни викрали журналістів місцевого видання (оновлено)

Дата: 21 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області російські окупанти викрали трьох журналісток газети “Мелитопольские ведомости”, а також видавця газети та його родину. 

Про це йдеться на сторінці видання в інстаграмі.

Джерело: http://mzm.zp.ua/

“З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну редакція “МВ” постійно була на зв’язку з читачами, висвітлюючи події, що відбувалися в Мелітополі та регіоні, займаючи проукраїнську позицію. Під час засилля ворожої пропаганди, яку активно насаджували окупанти з моменту появи в місті, було очікувано, що на журналістів та співробітників чинитимуть тиск. І сьогодні це сталося. Додому до журналістів Юлії Ольховської і Любові Чайки, видавця Михайла Кумка, випускового редактора газети “Мелитопольские ведомости” Євгенії Борян прийшли озброєні люди, забрали їх і відвезли невідомому напрямку”,  – йдеться в повідомленні.

У виданні додали, що росіяни намагаються домогтися співпраці.

Водночас сайт “Мелитопольских ведомостей” зазнав хакерської атаки, у зв’язку з чим не працює.

Генеральна директорка “МВ-холдингу” Ганна Медвідь у коментарі Національній спілці журналістів Україні підтверджує, що сьогодні рано вранці близько 6 години озброєні люди спочатку приїхали до журналісток Юлії Ольховської та Любові Чайки, вилучили домашній сервер. Потім приїхали до інших співробітників холдингу.
 
“Тиждень тому мене викликали на розмову і пропонували їх підтримувати. Зустрічалися у редакції, в яку вони проникли самовільно і обшукали. Хочуть, щоб ми були лояльними і їх підтримували. Я згоди не дала і ми розійшлися”, – зазначила гендиректорка “МВ-холдингу”.
 
Пізніше стало відомо, що трьох журналісток після розмов про необхідність співпрацювати із загарбниками відпустили. Поки у невідомому місці утримують Михайла Кумка та його родину.
 
А близько 15:00 голова НСЖУ Сергій Томіленко повідомив, що і родину видавця окупанти “зрештою відпустили після затримань, профілактичних розмов та публічного розголосу“.
 
Наразі всі викрадені російським окупантами на волі: видавець Михайло Кумок та члени його родини (дружина Віра й донька Тетяна), випусковий редактор Євгенія Борян, журналістки Юлія Ольховська та Любов Чайка.
 
Напередодні Тетяна Кумок брала участь у національному телемарафоні, включалася у ефір телеканалу “1+1” як мелітопольська активістка.
 
Нагадаємо, раніше російські військові викрали журналістку hromadske Вікторію Рощину, яка знімала відео та писала статті з гарячих точок на Сході й Півдні України з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Ймовірно, вона й досі перебуває в полоні росіян.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter