Журналістка Вікторія Рощина, ймовірно, потрапила в полон – hromadske

Дата: 18 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Журналістка hromadske Вікторія Рощина, яка знімала відео та писала статті з гарячих точок на Сході й Півдні України з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ймовірно перебуває в полоні росіян.

Про це повідомили 17 березня на сайті ЗМІ.

Вікторія Рощина. Джерело: фейсбук-сторінка журналістки

11 березня hromadske опублікувало текст, у якому Рощина розповідала про те, як живе тимчасово окупований Енергодар на Запоріжжі.

Потім журналістка готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Вона планувала поїхати до Маріуполя, аби розповісти про те, що насправді відбувається у місті, яке понад два тижні щодня обстрілюють російські війська.

“11 березня ввечері Вікторія Рощина, ймовірно, була в дорозі із Запоріжжя в Маріуполь і мала поганий зв’язок, тому ми майже не могли говорити телефоном. Відомо було тільки те, що з Енергодара на той час вона вже виїхала. 12 березня ми не змогли вийти з Вікторією на зв’язок. Як нам стало відомо від свідків, яких ми не можемо називати з міркувань безпеки, на той момент журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську”, – йдеться в повідомленні.

16 березня в редакції дізналися, що, ймовірно, 15 березня Рощину затримала ФСБ РФ. Нині про її місцеперебування нічого не відомо.

“Дві доби ми докладали всіх зусиль, аби звільнити журналістку в непублічний спосіб. Але це виявилось безрезультатним. Тому закликаємо українську та міжнародну спільноту долучитись інформаційно та діями до звільнення журналістки “Громадського” Вікторії Рощиної”, – звернулися журналісти до українців та представників світової спільноти.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 8 березня під Запоріжжям російські військові обстріляли та пограбували автівку, в якій перебувала Рощина.

Як розповіла сама журналістка, вона та водій авто натрапили на колону російських танків.

Поки Рощина та водій ховалися, машину журналістки відкрили, попри те, що там була наліпка PRESS. Забрали ноутбук, камеру, рюкзак і навіть цигарки водія. Вона та водій залишилися без зв’язку та в оточенні. Врятували їх “добрі люди”, розповіла медійниця.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter