У Мексиці легалізували марихуану

Дата: 11 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Нижня палата парламенту Мексики ухвалила закон, що дозволяє купівлю марихуани в рекреаційних цілях.

Про це повідомили в мексиканському парламенті. 

Фото: The Yucatan Times

Згідно із законом, повнолітні громадяни мають право вживати марихуану, однак без шкоди для третіх осіб, особливо неповнолітніх. Після настання 18 років люди зможуть зберігати до 28 грамів марихуани та вирощувати до шести рослин у себе вдома виключно для особистого споживання в рекреаційних цілях. Рослини мають залишатися в будинку або в дозволеному приміщенні. У будинку, де проживає більш ніж один споживач, старший за 18 років, кількість дозволених рослин становитиме вісім.

Вживання конопель обмежено в місцях, де палити заборонено законом, а також у державних та приватних школах будь-якого рівня освіти. У будь-якій діяльності, пов’язаній з виробництвом, продажем та споживанням конопель, згідно із законом, заборонено роботу неповнолітніх. Так само забороняється здійснювати будь-які акти пропаганди виробництва та споживання канабісу.

Фото: Getty Images

Використання марихуани в медичних цілях дозволено в Мексиці з 2017 року, наразі країна є однією з трьох, де повністю легалізували канабіс. Влада країни розраховує, що легалізація марихуани підірве діяльність злочинних угруповань, що займаються наркотичним бізнесом. Однак аналітики не поділяють їхньої думки та зазначають, що основний дохід картелям приносить продаж інших речовин.

Нагадаємо, що минулого року Комісія Організації Об’єднаних Націй проголосувала за вилучення марихуани для медичного використання зі списку небезпечних наркотичних засобів, таких як героїн.

ZMINA неодноразово розповідала про те, чому в Україні слід легалізувати канабіс у медичних цілях. Наш кореспондент спеціально сходив на “Конопляний марш” та поспілкувався з його учасниками, серед яких військові, школярі та люди з інвалідністю. Низка країн у світі вже легалізувала марихуану: у Британії, наприклад, цьому процесу допоміг 12-річний хлопець на ім’я Біллі, а в Канаді посадовці в такий спосіб вирішили впоратися з чорним ринком наркотиків, адже, згідно зі статистикою, жителі країни щорічно витрачають на купівлю марихуани мільярди доларів.

У 2019 році український суд вперше виправдав українця за вирощування канабісу в медичних цілях, а згодом і в Мін’юсті заговорили про підвищення кримінального порога зберігання наркотиків. У такий спосіб хочуть зменшити кількість в’язнів у тюрмах, де кожен дев’ятий сидить за зберігання заборонених речовин. 

Водночас цього року на Волині школяра відправили на шість років за ґрати за продаж канабісу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter