У Маріуполі росіяни почали складати списки для проведення “референдуму”

Дата: 06 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни почали збирати списки людей, які лишаються в місті, для проведення так званого референдуму. 

Про це повідомляє місцеве видання 0629.com.ua та радник міського голови Петро Андрющенко

Фото: Evgeniy Maloletka / AP

Для цього процесу нібито використовують керівників комітетів самоорганізації населення, які раніше, як зазначають журналісти, були опорою муніципалітету.

“Нам пояснили, що голосувати за приєднання до “ДНР” не потрібно. Ми за це вже голосували 11 травня 2014 року. Зараз треба проголосувати за приєднання до Росії”, – розповіла одна з маріупольчанок, яка була присутня на зустрічі з окупантами. 

Представники комітетів мають скласти списки тих, хто фактично присутній у місті, але надалі цілком можливо, що треба бути внести туди й тих, хто гіпотетично збирається повернутися найближчим часом. 

Як розповідає Андрющенко, списки людей отримують також за допомогою збирання даних власників зруйнованих квартир.

“При поданні заяв прямо кажуть, що питання компенсацій або відновлення буде вирішене… після референдуму”, – розповідає посадовець. 

Водночас представникам ОСББ, які відмовляться від співпраці, погрожують не проводити ремонту пошкоджень та не надавати житла на заміну зруйнованого. 

Нині точну дату проведення так званого референдуму в Маріуполі не називали, однак журналісти кажуть, що провести його планують або в серпні, або у вересні. 

Нагадаємо, що в Маріуполі фактично не лишилося лікарів, адже російських медиків, яких привозили окупанти, повернули додому.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter