Російські лікарі поїхали з Маріуполя, і в місті не лишилося медиків

Дата: 04 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі фактично не лишилося лікарів, адже російських медиків, яких привозили окупанти, повернули додому. 

Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко

Фото: AP

Ситуація з медичною системою в Маріуполі є критичною вже не перший місяць, і говорили про це як тамтешня влада, так і у Всесвітній організації охорони здоров’я. До прикладу, у ВООЗ із кінця квітня вимагали негайного гуманітарного доступу до міста, однак росіяни не реагують на ці заклики. 

Показовою є ситуація в лікарні інтенсивної терапії №2, що розташована в одному з густонаселених районів Маріуполя, на проспекті Перемоги. Нещодавно Андрющенко розповідав, що для обслуговування не менш ніж 30–40 тисяч людей там працювали всього два терапевти, один лор, один хірург, два невропатологи, один кардіолог, один гінеколог, один уролог і один окуліст. Водночас лише четверо з них працювали там до вторгнення. 

Завезених російських лікарів, яких Андрющенко називає “московським десантом”, за даними радника, нині повернули додому. Всього їх у місті було 17. 

“Власних маріупольських лікарів не було і до того. Тобто можна констатувати, що від сьогодні медичної допомоги в Маріуполі немає”, – каже посадовець. 

На тлі цих новин з Маріуполя продовжують надходити повідомлення про ймовірну епідемію холери, наявність якої окупанти заперечують. У місцевих чатах маріупольці запитують, де можна знайти інфекціоніста та скаржаться на деякі симптоми захворювання. 

Фото: телеграм-канал Петра Андрющенка

Нагадаємо, що нині в Маріуполі залишилося приблизно понад 100 тисяч мешканців, частина з яких помирає від браку інсуліну.

Фотографія обкладинки: AP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter