У Маріуполі через брак інсуліну помирають люди

Дата: 21 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Через брак інсуліну у тимчасово окупованому Маріуполі помирають пацієнти. 

Про це з посиланням на свідчення містян повідомляє сайт 0629.

Фото: Reuters

На тлі санкцій у Росії почались проблеми з інсуліном й нещодавно антимонопольна служба країни погодила підвищення граничних цін, зокрема на ін’єкційний інсулін. Прогнозують, що ціни виростуть на 5–28%. Ця криза відбивається на житті українців, які змушені жити на окупованих територіях. 

За даними радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, у місті нині залишилось понад тисячу хворих на цукровий діабет. При цьому тамтешні лікарі почали проводити більшу кількість ампутацій через гангрени, що розвиваються у пацієнтів на фоні інсулінодефіциту. За словами посадовця, мова йде про кількість від трьох до п’яти операцій щодня. 

“Через відсутність обладнання, реактивів та ліків все лікування схоже на “помазати зеленкою та відпустити додому”, – каже Андрющенко. 

Ситуація з отриманням медичної допомоги у Маріуполі критична. У місті лишилось приблизно понад 100 тисяч мешканців, однак живуть вони в антисанітарії та відчувають брак харчів. Через відсутність води люди змушені прати у калюжах. 

Попри це російські військові не пропускають до регіону гуманітарні вантажі. 

Нагадаємо, що нещодавно маріупольці почали звертатись по допомогу з симптомами холери та дизентерії, початок епідемії яких українські посадовці прогнозували вже декілька місяців. Проте допомогти хворим не вдається, ба більше, навіть встановити точний діагноз нині не є можливим, адже реагенти для тестів росіяни вивезли. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter