У майже зруйнованому росіянами Оріхові живе пара, яка стала господарями для 18 покинутих собак та пів сотні котів

Дата: 14 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У майже зруйнованому російськими військовими місті Оріхів Запорізької області мешкає пара Любові та Юрія, що стали господарями для 18 собак та пів сотні котів, яких залишили господарі, втікаючи від війни. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

До початку повномасштабного вторгнення в Оріхові мешкали понад 14 тисяч людей, але нині з них залишились одиниці, як кажуть поліцейські. 

Тварини, яких урятували Любов та Юрій, живуть на території трьох господарств, розташованих поряд з оселею подружжя.

“Кожен чотирилапий знає, куди потрібно бігти, коли хочеться їсти. Собакам варять каші з гуманітарки. Котів годують сухим кормом, який отримують від волонтерів, односельців, які ще залишилися, або інших небайдужих доброчинців”, – розповідають у поліції. 

Запорізькі кінологи, які дізналися про подружжя, привезли для їхніх вихованців сухі корми, кістки, м’ясо та антипаразитарні засоби. 

Нагадаємо, що екоактивісти не вперше закликають світ покарати Росію за вчинення екоциду в Україні.

Новини про те, як, наприклад, російські військові вбивають тварин, надходять з багатьох регіонів. На Київщині живцем спалили коней у кінно-спортивному комплексі, вбивали свійських та домашніх тварин на Чернігівщині й поцілили в зоопарк у Миколаєві та Харкові. Російські солдати заради розваги повісили на своїй позиції на Херсонщині червонокнижних хом’яків. 

Також майже 150 червонокнижних тритонів загинули, бо їх винесло з прісної в солону воду внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. 

Україна позиватиметься до Міжнародного суду ООН, щоб притягнути Росію до відповідальності за екологічні збитки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter