У Лондоні під час акції протесту проти карантину поранено вісьмох поліцейських

Дата: 25 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Восьмеро поліцейських отримали травми в результаті спалаху насильства під час акції протесту проти коронавірусних правил ізоляції у центрі Лондона.

Про це повідомляє видання Independent.

На демонстрації проти карантину у британській столиці в суботу зібралися близько десяти тисяч осіб. Протестувальники пройшлися маршем по Лондону та скандували “свобода” і “зніми маску”.

Коли столична поліція намагалася розігнати натовп у Гайд-парку, деякі протестувальники почали кидати пляшки. На фотографіях, розміщених у соціальних мережах, було зафіксовано жінку-поліцейського з кровотечею на голові через поріз, а також чоловіка-поліцейського з порізом на лобі. П’ятеро людей заарештували за правопорушення, в тому числі за напад на правоохоронців.

З середини квітня Англія послабила обмеження на зібрання, дозволивши групам з шести осіб або двох сімей зустрічатися на вулиці. Обмеження на збори в приміщенні та на міжнародні поїздки будуть зняті не раніше середини травня.

Нагадаємо, в Україні режим надзвичайної ситуації, через пандемію коронавірусу продовжили до 30 червня поточного року. 

Із 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем коронавірусної небезпеки. За словами Шмигаля, продовження обмежень – це ще одне нагадування українцям про необхідність залишатися обачними та обережними. 

Фотографія обкладинки: WENN

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter