Адаптивний карантин продовжили до червня

Дата: 21 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів через пандемію коронавірусу продовжить режим надзвичайної ситуації, який діятиме до 30 червня поточного року. 

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у телеграмі. 

Фото: з відкритих джерел

Із 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем коронавірусної небезпеки. За словами Шмигаля, продовження обмежень – це ще одне нагадування українцям про необхідність залишатися обачними та обережними. 

“Надзвичайна ситуація насамперед стосується органів державної влади та їхньої постійної готовності щодо протидії пандемії. Водночас це ще одне нагадування всім українцям, що ми маємо залишатися обачними та обережними. Адже від цього залежить здоров’я та життя наших близьких. Особливо таку обачність та свідоме ставлення ми маємо показати в період травневих свят та Великодня. У ці дні ми закликаємо людей залишатися вдома”, – зауважив очільник уряду. 

Нещодавно міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що за весь час пандемії в Україні коронавірус забрав життя 40 тисяч людей. Упродовж 20 квітня в країні, за його даними, померли 429 хворих, що є найвищим показником за тиждень.

Нагадаємо, що наприкінці лютого року в Україні розпочалася вакцинація від ковіду. Станом на 20 квітня першу дозу вакцини встигли отримати понад 470 тисяч осіб. Україна входить до переліку країн, в яких без допомоги влада зможе вакцинувати від вірусу лише кожного десятого свого громадянина. Згідно з підрахунками видання The Economist, широкий доступ до вакцини проти ковіду українці матимуть не раніше ніж 2023 року.

Згідно з опитуваннями, половина українців вважає обґрунтованими більшість карантинних заборон, які вводили навесні минулого року. Найбільше підтримували громадяни вимогу 14-денної ізоляції для тих, хто приїжджає з-за кордону чи з непідконтрольних уряду територій (72%), а найменше – заборону руху громадського транспорту в населених пунктах (підтримали тільки 8,9%).

Минулого року Конституційний Суд визнав карантинні обмеження, запроваджені владою, незаконними. Також суд попросили визнати незаконним вибірковий підхід до госпіталізації під час пандемії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter