У Латвії перша пара офіційно зареєструвала одностатеве партнерство

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Максимс Рінго і Яніс Лоц стали першою парою, яка офіційно уклала одностатеве партнерство у Латвії. Це сталося невдовзі після введення в дію нового закону, який запровадив інститут партнерства в країні.

Про це повідомляє Reuters.

Фото: REUTERS / Janis Laizans

На церемонії пара обмінялася срібними обручками. Рінго висловив надію на обмін золотими обручками після того, як в країні буде легалізовано одностатеві шлюби.

“Ми разом уже п’ять з половиною років, тому для нас це здебільшого практичне рішення”, – сказав він.

Сейм Латвії остаточно схвалив пакет законопроєктів, які впроваджують інститут партнерства, у листопаді минулого року.

Тепер зареєстровані партнери мають право ухвалювати рішення щодо лікування партнера, коли той не здатний це робити самостійно, отримують податкові пільги у випадку взаємних подарунків чи позик, а також мають низку соціальних гарантій.

Визнання одностатевих партнерств у Латвії означає, що тепер лише п’ять країн ЄС не дозволяють реєструвати одностатеві цивільні союзи: Болгарія, Литва, Польща, Румунія та Словаччина.

Нагадаємо, що в липні минулого року президентом Латвії став відкритий гей – Едгарс Рінкевичс, який багато років був міністром закордонних справ Латвії. Він склав присягу президента країни, офіційно заступивши на цю посаду на наступні чотири роки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter