У Києві встановили інформаційні стенди про нові назви вулиць

Дата: 14 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві розпочалася інформаційно-комунікативна кампанія про перейменування вулиць столиці в межах деколонізації топоніміки. На вулицях столиці розміщують стенди з інформацією, на чию честь перейменували ту чи іншу вулицю.

Про це повідомляє Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Фото: Департамент суспільних комунікацій КМДА

Так, перші такі стенди встановили на вулицях Левка Лукʼяненка й Василя Овсієнка.

“І, хоча нові назви обирали кияни під час електронних консультацій у “Києві Цифровому”, донесення до максимально можливої кількості мешканців інформації про постаті видатних українців, на честь яких перейменовано вулиці з “російськими” назвами, є вкрай актуальним”, – підкреслили в департаменті.

У департаменті також наголосили, що перейменування не призводять до жодних побутових проблем для місцевих жителів.

Починаючи з 2022 року в межах дерусифікації в столиці перейменували понад 350 вулиць. 

Раніше ZMINA писала, що в Києві перейменують понад 10 вулиць та провулків, назви яких пов’язані з російськими діячами. Тепер у Києві з’являться вулиця активіста спротиву російській окупації Криму та добровольця ЗСУ, що загинув під селом Білогорівка в Луганській області, Геннадія Афанасьєва та провулок поета, військовослужбовця, відомого під позивним Далі, що загинув у січні 2024 року на Харківщині, Максима Кривцова

Нагадаємо, що майже 90% опитаних українців позитивно ставляться до перейменування міст, вулиць чи площ на честь загиблих воїнів, військових, ветеранів. Водночас до перейменування топонімів на честь волонтерів позитивно ставиться 78%, на честь мирного населення – 68%, а на честь військово-політичного керівництва країни – 57%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter