У Києві впродовж десяти днів перевірять усі укриття

Дата: 03 Червня 2023
A+ A- Підписатися
Впродовж 10 днів у столиці планують перевірити усі укриття міста. Для цього сформували спеціальну комісію, яка щоденно зупинятиме увагу на одному з десяти районів Києва. Перші перевірки почнуться з 3 червня.
 
Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.
 
Ілюстративне зображення. Фото: Олена Дуб, ZMINA

Він зазначив, що сьогодні провели нараду щодо ревізії всіх укриттів столиці.

“Ми домовилися з мером Києва Кличком, що щодня будемо отримувати звіти комісії щоранку, а щовечора ми вдвох будемо перевіряти: один день — один район міста Києва. У нас якраз 10 районів, 10 днів ми разом з ним пройдемо, подивимося вибірково укриття, щоб краще розуміти стан по різних районах міста. Задача Президента звучить саме так — через 10 днів надати звіт. Ми його надамо… Ми вже сьогодні починаємо з того, що по визначених критеріях починає роботу комісія, і перші укриття будуть перевірені вже сьогодні”, – зазначив посадовець.

За словами Камишіна, у Києві налічується понад 4 тисячі сховищ, наразі необхідно визначити їх точну кількість.

Міністр додав, що комісію з ревізії укриттів очолить заступник голови КМВА генерал-майор Володимир Кідонь. ДСНС допоможе визначити критерії, за якими будуть оцінювати ці укриття, зокрема, доступність. Також планують запустити чат-бот, щоб долучити громадськість.

Нагадаємо, у Києві місцева влада пообіцяла примусово відчиняти укриття приватної форми власності, якщо їхні власники у момент повітряної тривоги чи обстрілу самостійно не забезпечать доступ до споруд для населення.

Раніше ZMINA повідомляла, що внаслідок атаки російських військових на Київ у ніч на 1 червня загинули троє жінок, серед яких 9-річна дівчинка, а ще 14 людей отримали поранення.

Уламки, за словами очевидців, впали за 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги.

Згодом у рамках відкритого провадження через зачинене укриття під час російської атаки на Київ у ніч на 1 червня правоохоронці затримали трьох посадовців райдержадміністрації та охоронця медзакладу. Йдеться про першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter