Вночі росіяни випустили по Києву 10 ракет: троє загиблих, серед яких дитина, 14 постраждалих

Дата: 01 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок чергової атаки російських військових у ніч на 1 червня у Києві загинуло троє людей, серед яких дитина, а ще чотирнадцятеро отримали поранення різного ступеня тяжкості. 

ZMINA розповідає, що відомо. 

Фото: Нацполіція

За даними Генштабу, загалом російські військові випустили вночі 10 ракет “Іскандер”, усі з яких вдалось збити. 

Пошкодило, зокрема,  лікарню у Деснянському районі столиці, а також об’єкти у Дніпровському районі міста. 

Щодо загиблих, то це 33-річна та 34-річна жінки, а також 11-річна дівчинка. Чоловік однієї із загиблих розповів, що людям, які вночі прийшли до укриття, там не відчинили.

У момент трагедії він побіг на протилежний бік будівлі, аби попросити відчинити. 

“Люди стукали, дуже довго стукали. І ніхто. Були там жінки, діти й ніхто не відчинив… В той момент прилетіло”,говорить Ярослав журналістам “Суспільного”. 

Уламки, за словами очевидців, впали за 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги.

Київська влада каже, що до поліклініки в Деснянському районі вже виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки. Вони мають з’ясувати, чому не було доступу до укриття у закладі.

“Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і голова району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні й невідкладно”,запевнили у КМДА. 

Правоохоронці щодо факту закритого укриття вже почали розслідування за статтею “Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки”. 

“Зачинені бомбосховища під час війни – це не просто байдужість. Це злочин… Укриття мають бути цілодобово відчиненими. Це питання життя людей. Без перебільшення”,коментує міністр внутрішніх справ Ігор Клименко

Нагадаємо, що за травень російські військові здійснили вже майже два десятки атак на Україну, використовуючи як ракети, так і дрони. Кияни за цей час пережили наймасованішу атаку від початку повномасштабного вторгнення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter