Росіяни здійснили наймасованішу атаку дронами на Київ з початку повномасштабної війни: є жертви

Дата: 28 Травня 2023
A+ A- Підписатися
У ніч на 28 травня війська РФ здійснили наймасованішу атаку дронами з початку повномасштабного вторгнення. За попередніми даними, українські ППО збили над Києвом понад 40 безпілотників. Через падіння уламків від збитих дронів загинула одна людини, ще двоє отримали поранення.
 
Про це повідомив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.
 
Наслідки нічної атаки дронів на Київ. Джерело: Київська міська військова адміністрація

“Чотирнадцята повітряна атака на столицю з початку травня! Сьогодні ворог вирішив “привітати” киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БпЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме – баражуючими боєприпасами Shahed”, – зазначив він.

Напад на столицю росіяни здійснювали в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад пʼять годин.

У Голосіївському районі через збиття дронів уламки влучили в 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, ще одну госпіталізували. Також сталося займання даху одного з торговельно-розважальних центрів, виникла пожежа на території одного з будівництв.

А ще було загоряння на території підприємства – спалахнули склади готової продукції. Руйнування виникли на площі тисяча метрів квадратних, є один постраждалий.

Наслідки нічної атаки дронів на Київ. Джерело: Київська міська військова адміністрація

У Печерському районі загорівся дах будинку, а в Дарницькому – в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері.

“На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби. Дані оперативного зведення щодо потерпілих та руйнувань оновлюються і уточнюються постійно, тому завжди орієнтуйтеся на інформацію наших підсумкових звітів. Слідкуйте за новими повідомленнями. А поки подякуйте бійцям ППО за захист”, – підсумував керівник КМВА.

Нагадаємо, вранці 26 травня окупанти завдали удару по медзакладу та ветеринарній клініці у Дніпрі. На місці виникла пожежа. Відомо про щонайменше чотирьох загиблих, ще 32 цивільних отримали поранення. Серед постраждалих є двоє дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter