Окупанти знов вдарили по Дніпру, поціливши у медзаклад і ветклініку: є загиблі та поранені

Дата: 26 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Вранці 26 травня, у пʼятницю, окупанти завдали удару по медзакладу та ветеринарній клініці у Дніпрі. На місці виникла пожежа. Станом на 14:00 відомо про 25 поранених цивільних, двох загиблих та трьох зниклих безвісти.

Про це повідомив очільник Дніпровської ОВА Сергій Лисак

Фото: Національна поліція України

Один із загиблих – 69-річний чоловік, що був випадковим перехожим. Тіло ще одного чоловіка дістали з-під завалів будівлі.

Міський голова Дніпра Борис Філатов уточнив, що ракета влучила в будівлю колишньої поліклініки №1, зараз це філія лікарні швидкої допомоги, де лікували людей з психічними розладами. Під завалами будівлі шукають трьох людей, з якими немає зв’язку.

“Це диво, що ракета прилетіла тоді, коли була перезмінка в наших лікарів”, – зазначив Філатов.

Крім медзакладу та ветклініки, постраждали 12 багатоповерхових та приватних будинків, вибуховою хвилею там вибило вікна. 

Фото: Національна поліція України

На обстріл відреагував і президент України Володимир Зеленський, зазначивши, що на місці працюють усі необхідні служби, що ліквідують наслідки обстрілу та рятують постраждалих. 

“Російські терористи вкотре підтверджують свій статус борців з усім гуманним та чесним. Маємо перемогти цих нелюдів безповоротно та якомога швидше. Тому що наш час – це наші люди. А наші люди – це найдорожче, що є в Україні”, – написав він. 

Як повідомив в ефірі телемарафону речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, окупанти, ймовірно, вдарили по місту зенітними керованими ракетами С-300 або С-400. Сили ППО не змогли їх збити через те, що російська армія застосовувала різні типи озброєнь і змінювала кут атаки.

Поліція розгорнула пункт для звернень постраждалих внаслідок ракетного удару. Пункт прийому заяв та повідомлень розташований за адресою: місто Дніпро, вулиця Калинова 83 (навпроти заправної станції ОККО) та вулиця Янтарна, 42.

Фото: Національна поліція України

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими у ніч на 26 травня України у Дніпрі поранення отримав цивільний. Загалом російські військові випустили десяток ракет та кілька десятків безпілотників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter