У Києві перевірили понад 1000 укриттів – половина виявилася не готовою до використання

Дата: 04 Червня 2023
A+ A- Підписатися

3 червня спеціальна комісія по ревізії укриттів Києва за один день роботи перевірила 1078 об’єктів, половина з них не готова до використання або комісія не змогла їх відчинити.

Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Джерело: телеграм-канал МВС України

Заслухав результати роботи комісії з ревізії укриттів Києва за 1-й день роботи. Станом на 8-му ранку сьогодні перевірено 1078 об’єктів”, – написав він.

З них половина виявилася неробочою: 359 укриттів, або 33% — не готові до використання, ще 122 укриття, або 11% комісія не змогла відчинити.

Як зазначив міністр, він з недовірою сприйняв те, що раніше половина укриттів була відкрита і вони визнані готовими.

Коли ми вчора вибірково перевіряли з нашим мером укриття в Оболонському районі, то абсолютна більшість укриттів була зачинена. А коли ми їх таки відчиняли, то вони виявлялись непридатними для використання”, – заявив Камишін.

Він також вказав, що комісія пояснила високий відсоток відчинених і готових за перший день об‘єктів тим, що більшість перевірених укриттів були в школах, дитячих садках і лікарнях, а там ситуація трохи краща, ніж загалом по місту.

Нагадаємо, влада Києва заявила, що впродовж 10 днів у столиці планують перевірити усі укриття міста. Для цього сформували спеціальну комісію, яка щоденно зупинятиме увагу на одному з десяти районів Києва. Перші перевірки почали з 3 червня.

Раніше у КМДА пообіцяли примусово відчиняти укриття приватної форми власності, якщо їхні власники у момент повітряної тривоги чи обстрілу самостійно не забезпечать доступ до споруд для населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter