У Києві операторка лінії 102 не дала чоловіку накласти на себе руки

Дата: 06 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві операторка лінії 102 не дала вчинити самогубство чоловіку. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Чоловік зателефонував на гарячу лінію під ранок та розповів, що не спав дві доби та хоче застрелитись. 

Щодо причин такого кроку, то він сказав, що втомився, переживає важкі часи та складнощі у житті, з яких не бачить виходу. 

“Оператор Анна Малько одразу зрозуміла, що ситуація “на межі”, тому оперативно передала повідомлення поліціянтам, які вирушили на пошуки чоловіка… Наважившись на останній крок, він відʼїхав у безлюдне місце та, тримаючи в руках зброю, зателефонував до поліції”, – розповідають поліціянти. 

Патрульні не дали чоловіку накласти на себе руки та відвезли до місця, де йому нададуть допомогу. 

Операторку, яка розмовляла з чоловіком, за “професійні дії, що призвели до порятунку людини”, нагородили подякою Головного управління Національної поліції у місті Києві. 

Самогубства в Україні є досить поширеною причиною передчасної смерті, втім, їхня кількість до початку повномасштабного російського вторгнення зменшувалась протягом 15 років. Щодо статистики під час великого вторгнення, то, наприклад, на Чернігівщині за останні два роки побільшало жіночих самогубств, а у Кременчуці на Полтавщині за останні роки самогубств стало більше на 50%. 

Нагадаємо, що нещодавно на Житомирщині знайшли мертвою родину, де батько міг застрелити дружину та доньку, а потім наклав на себе руки. 

У МОЗ пояснювали, як розпізнати суїцидальну поведінку близьких і куди звернутися, щоб допомогти. За оцінками ВООЗ, приблизно десяти мільйонам українців через повномасштабну війну загрожує гострий стрес, тривога, депресія, вживання психоактивних речовин і посттравматичний стресовий розлад. Разом з цим, як свідчать соціологічні дослідження, лише один з півсотні звертається по психологічну допомогу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter