У Києві невідомі побили журналіста

Дата: 01 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві група підлітків побила журналіста інтернет-видання “Обозреватель” Романа Грушу. 

Про це повідомляє IMI.

здравствуйте. обращаюсь за помощью к неравнодушному Фейсбуку. попал в тяжёлую ситуацию. на меня напали вооруженные…

Опубліковано Романом Грушею Вівторок, 31 березня 2020 р.

За словами потерпілого, напад стався 27 березня о 19:30 на вулиці Драгоманова в Дарницькому районі Києва.

“На мене напали і побили троє осіб, незнайомі малолітки. В який божевільний час ми живемо. Сидів на лавці біля під’їзду. Підійшли три особи років 16–18 або близько того. Двоє сіли поруч, один став наді мною. Запитали, чи є цигарки, один одразу ж дістав ніж. Я сказав, що не палю. Почали питати, чи є гроші, що ховаю в кишенях. Я спробував встати”, – розповів журналіст.

Нападники почали ображати й бити журналіста. Згодом Груша зміг підвестися та зайти до найближчого магазину.

“Зайшов у магазин, поливаючи все кров’ю, навіть не міг викликати швидку, бо залив весь телефон. Попросив продавчиню викликати поліцію і швидку. Вона сказала, що в неї немає телефона і взагалі мені треба йти, бо я відлякую клієнтів. З цього я просто був у шоці. Пізніше вона ще дістала телефон і дзвонила начальству, скаржачись на мене”, – каже чоловік.

У результаті потерпілому самому довелося викликати екстрені служби. Його одразу ж шпиталізували та діагностували перелом виличного комплексу, перелом орбіти ока, перелом носа і назоетмоїдального комплексу, а також струс мозку і черепно-мозкові травми. Видання “Обозреватель” уже звернулося до всіх небайдужих громадян, щоб ті долучилися до допомоги, адже тільки за імпланти необхідно відразу заплатити 46 тис. гривень.

Водночас Груша повідомив, що не пов’язує напад із журналістською діяльністю.

“Я не займаюся резонансними справами, тому не думаю, що міг перейти комусь дорогу. До того ж самі нападники виглядали як люди, які хотіли “розважитись” у такий спосіб”, – сказав він.

Нагадаємо, що в лютому в Україні зафіксували 18 випадків порушень свободи слова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter