У Києві на акції під ОП на підтримку Стерненка затримали понад десяток людей

Дата: 23 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

У Києві під час мітингу на Банковій на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка затримали понад десяток людей.

Про це виданню ZMINA повідомив один із затриманих Іван Басюк.

За словами активіста, разом з ним перебувають 12 затриманих, їх привезли до Печерського райвідділу і зібрали в актовій залі, де вони зараз чекають на адвокатів.

Затримання на Банковій. Фото: Тетяна Безрук

“Люди просто хотіли пройти ближче до Офісу президента. Відбулася штовханина, тобто ти буквально не розбираєш (що відбувається. – Ред.), бо ззаду тебе люди давлять, ти стоїш посередині, потім ти виявляєшся вже навпроти поліцейських. І спочатку все було нормально, ніхто нікого не затримував, а в якийсь момент – не знаю, може, їм хтось дав наказ такий – почали виривати по одному з натовпу. І я одним з них виявився: мене просто вирвали, повалили на землю, заламали й затягнули в автозак”, – розповів Басюк.

Як зазначає активіст, він бачить, що в деяких інших затриманих порвано верхній одяг, але його самого під час затримання не били.

Фото передали активісти зсередини автозака

Тим часом в управлінні столичної поліції заявили про 17 затриманих мітингувальників. За цими даними, їм інкримінують опір представникам правоохоронного органу (ст. 342 ККУ): під час штовханини проти поліцейських застосували газові балончики й кидали фаєри, внаслідок чого дехто з них отримав опіки очей.

Після рішення Приморського райсуду Одеси про позбавлення волі активіста Сергія Стерненка активісти анонсували акції на його підтримку щонайменше у 20 містах України, а також за кордоном. У Житомирі під час акції також було двоє затриманих, на яких склали адмінпротоколи за статтею про непокору законній вимозі поліцейських. Окрім того, відомо про затримання під Приморським судом активіста Ігоря Бєю. Як повідомив ZMINA його соратник Дем’ян Ганул, на Бєю також склали протокол про адміністративне правопорушення.

Під час мітингу на Банковій у Києві увечері 23 лютого сталися сутички між мітингарями та правоохоронцями. З обох сторін було кілька потерпілих. 

 

Згаданим рішенням суд визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. Їм присудили по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Фото: ZMINA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter