У Житомирі на акції на підтримку Сергія Стерненка затримали двох мітингарів

Дата: 23 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Поліція затримала двох учасників акції на підтримку Сергія Стерненка в Житомирі – Валерія Арушаняна та Сергія Григорчука.

Відео з місця подій опублікував на своїй фейсбук-сторінці очевидець подій Олександр Швецов.

Затримання в Житомирі. Скриншот з відео Олександра Швецова

За словами Валерія Арушаняна, мітинг відбувався мирно, але коли учасники вирішили символічно підпалити шину, поліцейські, нічого не вимагаючи й не пояснюючи, скрутили їх двох і повели до машини.

“Якщо чесно, вони ззаду підійшли, я навіть не бачив хто. Я-то відчував, що, скоріш за все, поліція, але такого, щоб хтось підійшов, сказав, що ми робимо щось поза законом або що це адмінпорушення чи щось таке… Ніхто ні слова. Просто: “Цього пакуй – вези”. Це все, що ми чули”, – зазначив активіст у коментарі виданню ZMINA.

Як зазначає Арушанян, станом на зараз затриманих привезли до відділку, протокол щодо них ще не склали, сказали, вони мають дати пояснення.

Поліція Житомирщини наразі ситуацію не коментувала.

Після рішення Приморського райсуду Одеси про позбавлення волі активіста Сергія Стерненка активісти анонсували акції на його підтримку щонайменше у 20 містах України, а також за кордоном. Згаданим рішенням суд визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. Їм присудили по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter