У Києві коворкінг відмовив ЛГБТ-активістам у проведенні лекції. Заклад відкидає звинувачення у гомофобії

Дата: 23 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

У Києві коворкінг HUB 4.0 відмовив в оренді приміщення для проведення лекції активістам “КиївПрайду” після того, як адміністрація закладу дізналася тему заходу. 

Про це активісти розповіли на своїй сторінці у фейсбуці. 

Гомофобний коворкінг HUB 4.0 відмовив ГО «КиївПрайд» у проведенні заходу, спрямованого на підвищення видимості та…

Gepostet von KyivPride am Dienstag, 22. Oktober 2019

Лекція до Дня солідарності з інтерсекс-людьми і Люди, які народжені з хромосомними й ендокринними особливостями, що утруднюють визначення чоловічої або жіночої статі. мала відбутися 8 листопада в столичному коворкінгу. За словами активістів, вони попередньо домовилися про оренду приміщення на визначену дату та час, проте коли адміністрація закладу дізналася про тематику заходу, то відмовила їм. 

“Обрана конференц-зала лишалася вільною до моменту, коли асистент проєктів “КиївПрайду” повідомив тему заходу. У відповідь на це менеджмент HUB 4.0 направив листа, де повідомляв, що зненацька як попередньо домовлена зала, так і альтернативні вже заброньовані і провести погоджений захід “КиївПрайд” не зможе”, – розповіли вони. 

Відповідь, як зізнались активісти, дуже здивувала їх, адже на офіційному сайті коворкінгу йдеться про те, що його адміністрація “турботливо та професійно створює інноваційну та екологічну атмосферу для розвитку та нетворкінгу прогресивних людей”.

“Водночас із цим (коворкінг. – Ред.) лишається гомофобним і ксенофобним простором, далеким від будь-якого прогресу. Багато років “КиївПрайд” працює над ідеєю соціально-орієнтованого та інклюзивного бізнесу. Ми переконані, що жодна сфера надання послуг не може бути ефективною ні для її працівників, ні для користувачів послуг, допоки там не забезпечено комфортних умов для всіх та кожного / кожної, незалежно від ґендерної ідентичності, сексуальної орієнтації та інших ознак”, – стверджують у “КиївПрайді”. 

Видання ZMINA звернулося за коментарем до адміністрації коворкінгу. В отриманій відповіді відмову пояснили технічними причинами.

“Сталася технічна помилка, пов’язана з передоплатою зали. Ми не скасовуємо івенти та не маємо жодних упереджень за будь-якою ознакою”, – запевнили там.   

Нагадаємо, що це не вперше, коли ЛГБТ-активістам в Україні відмовляють у проведенні правозахисних лекції через гомофобію. Минулого року у Львові готель “Жорж” відмовився надавати в оренду залу для проведення круглого столу з питань протидії дискримінації та злочинам на ґрунті ненависті. Власники готелю спочатку погодилися надати майданчик, однак дізнавшись про те, що на круглому столі йтиметься про ЛГБТ, змінили свою думку.

Як відомо, досі ЛГБТ-українці не можуть відчувати себе в безпеці у власній країні та стикаються з дискримінацією в навчанні, роботі та звичайному житті.

Хоча більшість українців доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але в більш ніж половини з них ЛГБТ-люди викликають настороженість. 30% опитаних не готові приймати у своєму житті гомосексуалів, але готові бути толерантними, якщо представник ЛГБТ-спільноти є туристом (37%), колегою по роботі (14,8%) та сусідом (13,8%). Водночас, за словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter