У Києві активісти збирають гроші на захист трьох історичних будівель

Дата: 09 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Києві активісти планують зібрати 640 тисяч гривень на покриття витрат за перший рік у судових справах про захист трьох історичних будівель столиці: павільйону “Квіти України”, садиб Дмитрієва та Барбана. 

Про це повідомляється на сторінці ініціативи, яка належить громадській організації “Мапа Реновації” та мережі ресторанів “Привіт”. 

Джерело: zz.detector.media

Першим двом будівлям загрожує позбавлення статусу пам’яток та демонтаж, садиба Барбана взагалі не має статусу пам’ятки.

Гроші потрібні на послуги адвоката, зокрема юридичну аналітику та підготовку судової документації щодо цих будівель, відвідування засідань та сплату необхідних судових платежів.

Дані про залучені кошти постійно оновлюються на сторінці ініціативи. На час публікації активістам вдалося зібрати близько 190 тисяч гривень. Пожертву онлайн можуть внести всі охочі. 

Водночас активісти пропонують підприємцям на знак протесту проти знищення історичних будівель поставити біля офісів зелені будівельні паркани як символ забудов. На їхню думку, це має викликати роздратування в громадян та донести головне повідомлення: дратувати мають не паркани, а те, що за ними відбувається, пише “Детектор медіа” з посиланням на слова організаторів.

Ініціативу вже підтримали компанії Havas Digital Kyiv і Bursa. Як приєднатися до неї, можна дізнатися, надіславши запит на адресу privetmaprenovation@gmail.com.

Нагадаємо, що наразі відбуваються суди в справі про реконструкцію павільйону “Квіти України”. По захист авторських прав до суду звернулася донька архітектора будівлі Миколи Левчука.

Також, як повідомляла ZMINA, 19 серпня люди перекрили Обсерваторну вулицю біля садиби Барбана в Києві, де відбувалася безстрокова цілодобова акція протесту проти руйнування будівлі. Під час акції правоохоронці брутально затримали двох активістів, а в офіційному повідомленні вказали, що “учасники акції почали порушувати громадський порядок”. Згодом суд виправдав одного із затриманих – Євгена Черепню
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter